Toto

Penerbangan harian lapangan terbang Macau meningkat 33 peratus pada Okt vs Sept

Lapangan terbang Macau menjangka untuk mengendalikan lebih satu pertiga https://slotonline.one/ penerbangan penumpang setiap hari pada bulan Oktober, berbanding setiap hari pada bulan September, firma operasi kemudahan itu memberitahu GGRAsia.

Macau International Airport Co Ltd, sebuah badan yang juga dikenali secara tempatan sebagai CAM, menjangkakan 40 pergerakan penerbangan penumpang setiap hari untuk Oktober, berbanding kira-kira 30 pergerakan sehari yang dikendalikannya pada bulan September.

Anggaran Oktober adalah berdasarkan permintaan yang dibuat setakat ini oleh syarikat penerbangan. CAM menambah bahawa ramalan itu juga mencerminkan fakta bahawa sejak 23 September , pihak berkuasa China telah mula menerima permohonan visa pelancong dari mana-mana sahaja di tanah besar – termasuk untuk visa keluar Skim Lawatan Individu – membolehkan perjalanan pelancong ke Macau.

Tetapi CAM menegaskan bahawa prospek untuk Oktober boleh berubah bergantung kepada sebarang pelarasan lanjut dalam dasar perjalanan yang melibatkan Macau, serta pengaturan penerbangan terakhir yang diputuskan oleh syarikat penerbangan.

Dalam ulasan Isnin, Fitch Ratings Inc, berkata trafik penumpang untuk syarikat penerbangan di beberapa pasaran utama Asia-Pasifik boleh kekal “jauh di bawah paras 2019” pada 2021, walaupun terdapat beberapa tanda pemulihan. Daripada pasaran di rantau ini, China telah melihat pemulihan yang “pantas” dalam trafik penerbangan penumpang, dan pada 2021 negara itu boleh melihat hasil bagi https://ippnw-students.org/ setiap kilometer penumpang, berkembang kepada “sekurang-kurangnya paras 2019”, jika negara itu tidak mengalami pengalaman baharu. gelombang jangkitan Covid-19, kata agensi penarafan kredit itu.

Jumlah penerbangan penumpang selama 30 hari September yang dikendalikan oleh Lapangan Terbang Antarabangsa Macau melebihi anggaran awal syarikat pengendali itu , katanya kepada GGRAsia.

Pada awal September, CAM telah meramalkan bahawa lapangan terbang Macau akan mengendalikan hanya 10 pergerakan penerbangan setiap hari pada bulan tersebut.

Untuk bulan itu secara keseluruhan, terdapat agregat 20 destinasi yang disediakan, masing-masing di tanah besar China, Taiwan, Asia Timur Laut dan Asia Tenggara, menurut data yang disediakan oleh CAM.

Destinasi penerbangan pada bulan September termasuk: bandar tanah besar China Xiamen, Shanghai, Hangzhou, Nanning, Beijing, Tianjin, Changzhou, Chengdu, Jinjiang, Qingdao, Fuzhou, Ningbo, Taiyuan dan Zhengzhou, Itu adalah melalui perkhidmatan yang dikendalikan masing-masing oleh sama ada syarikat https://india-help.com/ penerbangan Macau. , Air Macau, atau Xiamen Airlines dan China Eastern Airlines di tanah besar. Bandar Jinjiang, Qingdao, Fuzhou, Ningbo, Taiyuan dan Zhengzhou adalah baharu dalam senarai destinasi, berbanding Ogos, menurut CAM.

Destinasi lain yang disediakan pada bulan September ialah: Taipei di Taiwan, melalui perkhidmatan yang dikendalikan oleh Air Macau, EVA Air dan Starlux Airlines; Tokyo dan Osaka di Jepun, melalui Air Macau; Incheon di Korea Selatan, masing-masing melalui Air Macau, T’way Air dan Jin Air; Phnom Penh di Kemboja, melalui Cambodia Angkor Air; dan Manila di Filipina melalui Air Macau.